Дуже смачне та розсипчасте
пісочне печиво
на кукурудзяному борошні
Борошно кукурудзяне - 230 г
Крохмаль кукурудзяний - 80 г
Крохмаль кукурудзяний - 80 г
Борошно пшеничне - 60 г
Цукор - 130 г
Цукор - 130 г
Ванілін - 1 г
Сіль щіпка
Жовток яєчний - 2 шт.
Масло вершкове (м'яке) - 180 г
Розпушувач тіста -1,5 ч.л.
Цедра (обов'язково) – 1 лимон
Сік лимона – 1 ст. л.
Сіль щіпка
Жовток яєчний - 2 шт.
Масло вершкове (м'яке) - 180 г
Розпушувач тіста -1,5 ч.л.
Цедра (обов'язково) – 1 лимон
Сік лимона – 1 ст. л.
М'яке вершкове масло, жовтки, сіль та цукор з'єднуємо та збиваємо міксером. Додаємо цедру лимона, ванілін, сік лимона. Усе розмішуємо.
Два види борошна, крохмаль, розпушувач змішуємо в одній мисці.
Поєднати першу та другу суміш. Всипайте муку не відразу всю, а поступово. У вас має вийти тісто, яке не липне до рук і добре формується.
Замішуємо тісто, формуємо ковбаску, викладаємо в пакет, загортаємо і остаточно рівняємо бока ковбаски. Ставимо в холод на 1 годину.
Через 50 хвилин вмикайте духовку на 170 градусів.
Деко застилаємо пергаментом чи ковриком. Нарізати* печиво. Викладати на лист, залишаючи відстань між заготовками.
Випікаємо печиво 20 хвилин.
Готове гаряче печиво крихке. Трошки остудити і посипати цукровою пудрою.
Комментариев нет:
Отправить комментарий