вторник, 11 ноября 2025 г.

Цукати з тикви

Смачно, пряно, нагадує курагу за структурою та кольором. Менше немає сенсу готувати, бо зменшується сильно. На фото - вихід з 1 кг. - 300-350 г.

  • 2 кг тикви
  • 600 г цукру
  • 200 мл води
  • цедра 1 лимона
  • цедра 1 апельсина
  • сік 1 лимона
  • сік 0,5 апельсина
  • палочка кориці
  • бадьян 1 шт. 
  • 10 г ваніліну

Тикву очистити та нарізати кубиками не більше 2 см. Додати прянощі.

Тричі прокип'ятити по 2 хвилини (покипіло, вимкнули, дочекалися повного охолодження, потім повторити...). 

Добре сцедити.  Викласти на деко з силіконізованим пергаментом в один слой на відстані один від одного.

Сушити при 50-60*С  3-4 години. Я сушила трошки довше.

Змішати 1 столову ложку цукрової пудри та 1 ст. л. крохмалю, перемішати, додати та перемішати разом з цукатами.

Зберігати у герметично закритому посуді у прохолодному місці (до 15*С)

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Отправить на email