среда, 22 ноября 2023 г.

Маслюки мариновані

на 2 кг маслюків
2 кг маслюків
Маринад:
1 л води
40 г солі
50 г цукру
6 душистого перцю
3 лаврових листа
3 гвоздички
6 ст.л. уксуса 6%
6 ст.л. олії

Маслюки складіть в каструлю і залийте холодною водою так, щоб вони були повністю покриті. Доведіть до кипіння і 20 хвилин варіть на невеликому вогні. Видаляйте піну, що утворюється на поверхні. Після відкиньте на друшляк і залиште, щоб стекли всі залишки рідини.

Закип'ятіть 1 л води з сіллю, цукром, перцем, лавровим листям і гвоздикою. Варіть протягом півгодини, а в кінці додайте оцет та олію.

У банки покладіть часник та гриби, а потім залийте маринадом до верху. Закатайте кришкою, поставте догори денцями,  накрийте ковдрою або рушником, а після остигання заберіть на зберігання. Через півтора місяці чи більше закуску можна куштувати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Отправить на email