Тісто :
120 г вершкового мсла
280 г муки
50 г цукру
130 г сметани
0,5 ч.л. солі
10 г ванільного цукру
1 ч.л. розпушувача
Начинка:
7 яблук
Посипка:
1 яйце
50 цукру
1 ч.л. кориці
Масло розтопити на водяній бані, остудити до кімнатної температури. Додати інші інгредієнти, замісити м'яке тісто, загорнути в плівку і оставити на 30 хвилин в холодильнику.
Скатати ковбаску, розрізати поперек на 14 кружечків.
Яблка (краще Семеренко, або якісь кислі сорти; або полити лимоним соком, якщо яблуко солодке) розрізати навпіл, вибрати серединку.
Кружечки тіста розкачати товщиною 3-5 мм, покласти яблуко зрізом вверх. Обережно з'єднати краї, щільно обгорнувши яблуко.Яйце збити виделкою до однорідності, змазати випуклу сторону заготовки. Змішати цукор з корицею, обкачати яблука у цукрі.
Випекати 40-45 хвилин при 180*С.
Комментариев нет:
Отправить комментарий