понедельник, 8 мая 2023 г.

Яблука в тісті

на 14шт.

Тісто :

120 г вершкового мсла

280 г муки

50 г цукру

130 г сметани

0,5 ч.л. солі

10 г ванільного цукру

1 ч.л. розпушувача

Начинка:

7 яблук 

Посипка:

1 яйце

50 цукру

1 ч.л. кориці

 Масло розтопити на водяній бані, остудити до кімнатної температури. Додати інші інгредієнти, замісити м'яке тісто, загорнути в плівку і оставити на 30 хвилин в холодильнику.

Скатати ковбаску, розрізати поперек на 14 кружечків.

Яблка (краще Семеренко, або якісь кислі сорти; або полити лимоним соком, якщо яблуко солодке) розрізати навпіл, вибрати серединку. 

Кружечки тіста розкачати товщиною 3-5 мм, покласти яблуко зрізом вверх. Обережно з'єднати краї, щільно обгорнувши яблуко.


Яйце збити виделкою до однорідності, змазати випуклу сторону заготовки. Змішати цукор з корицею, обкачати яблука у цукрі. 

Випекати 40-45 хвилин при 180*С.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Отправить на email