суббота, 19 октября 2024 г.

Зелені помідори: експрес-засолка

Помідори будуть готові через три дні.  Засолювання можна виконувати в каструлі і потім зберігати в холодильнику.

зелені або бурі томати 3 кг
морква 2 шт
болгарський 2 шт
гострий перець (чілі) 1 шт
часнику 2 головки 
хрін 3 корня (тонкі)
лавр 3
гвоздики 3 
тархун 2 ч.л. 
базилік 2 ч.л. 
по 1 пучку кропу та петрушки;
сіль 4 без горки ст. л.;
цукор 2 ч. л;
лаврушка 3-4 листочки;
вода 1,5-2 літри (повністю покрити помідори)

Перець, моркву та часник очистити, подрібнити у блендері.

Додати до овочів порізану зелень, добре перемішати.

Томати розрізати навпіл.

Викласти томати в каструлю (5л).

Зверху покласти лавровий лист.

Воду закип'ятити, додати сіль і цукор, остудити до 60 градусів.

Залити томати розсолом, зверху покласти тарілку і гніт (не більше 1 кг).

Залишити ємність на столі для бродіння на 3-4 дні.

Після цього томати зберігають у холодильнику, вони повністю готові.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Отправить на email