морква 2 шт
болгарський 2 шт
гострий перець (чілі) 1 шт
часнику 2 головки
хрін 3 корня (тонкі)
лавр 3
гвоздики 3
тархун 2 ч.л.
базилік 2 ч.л.
по 1 пучку кропу та петрушки;
сіль 4 без горки ст. л.;
цукор 2 ч. л;
лаврушка 3-4 листочки;
вода 1,5-2 літри (повністю покрити помідори)
Перець, моркву та часник очистити, подрібнити у блендері.
Додати до овочів порізану зелень, добре перемішати.
Томати розрізати навпіл.
Викласти томати в каструлю (5л).
Зверху покласти лавровий лист.
Воду закип'ятити, додати сіль і цукор, остудити до 60 градусів.
Залити томати розсолом, зверху покласти тарілку і гніт (не більше 1 кг).
Залишити ємність на столі для бродіння на 3-4 дні.
Після цього томати зберігають у холодильнику, вони повністю готові.
Комментариев нет:
Отправить комментарий