воскресенье, 26 января 2025 г.

Спанокопіта


Шпинат заморожений 400 г

Тунець 2 банки по 180 г

Сир 200 г

Філо 400 г

Вершкове масло 150 г

Яйця 4 шт

Лук зелений/ ріпчатий 1 шт.

Сіль, перець

Кунжут

Підготувати начінку. Цибулу обсмажити, помішуючи, до зміни кольору, додати шпинат (можна щавель, зелень додати) і випарувати вологу. Остудити. 

Тим часом розтопити масло для змащування тіста. 

Додати до начинки ще слабосолоний сир (фета чи бринза, сулугуні) і яйця,  трошки підсолити і  додати перець. Я ще додала Тунець. Поділити умовно начинку на 3 частини.

Тісто дуже тонке, краще купувати упаковки, де на окремих листах кожний пласт. Але навіть якщо десь рветься, то не страшно, але кожний лист кисточкою змащувати маслом -обов'язково. 

Викласти перший шар тіста, змастити маслом, накрити другим листом, потім 1/3 начінки знову 2 листа з маслом. Повторити. Самий верхній шар тіста буде з декількох змащених шарів тіста. Їх треба надрізати гостим ножем на квадратики,  не на всю глибину пирога. Посипати кунжутом. Запекти при 180 градусах хвилин 40 до рум'яної скоринки. Подавати гарячим чи кімнатної температури - не накривати, щоб збереглася хрумкість верхнього шару.



Комментариев нет:

Отправить комментарий

Отправить на email