понедельник, 7 июля 2025 г.

Беляші


450+ г борошна

100 мл воды

150 мл молока

1 яйце

1,5 ч.л. дріжжі

1,5 ч.л. цукру

1 ч.л. солі

3 ст.л. олії

Начинка:

400 г фарша

1 ч.л. солі

0.5 ч.л чорного молотого перця

2-3 шт. цибулі

50 мл холодної води

 Для жарки: 500 мл олії

Замісити тісто, викласти у миску  під плівку та накрити рушником, залишити на 40 хвилин піднятися. Розділити на 12 частин, сформувати кульки, накрити знову плівкою - ще на 15 хвилин. Руками розплющити тісто і трошки розтягнутий края, щоб були тонкіші за середину. Викласти 1 ст. л. начинки, зібрати края в пучку, гарно защипити. Зліпити на першу порцію 3-4шт. Олію розігріти, викласти защипом донизу, обсмажити на повільному вогні 3 хв. Перевернути, смажити ще 3 хв. До стійкої рум'яної скоринки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Отправить на email