Западенська кухня, отже не перекладала рецепт. Корж напоминает свежевыпеченный коржик, плотный визуально, но хрупкий из-за вареных желтков, легкую кислинку яблока дополняет сливочный крем
Для тіста: Борошно – 300 г
Масло – 150 г
Розпушувач – 1,5 ч.л.
Сметана – 3 ст.л.
Жовтки з варених яєць – 4 штуки
Цукрова пудра – 100 г
Для крему:
Згущене молоко – 300 г
Вершки (від 30%) – 500 мл
Желатин – 15 г
Згущене молоко – 300 г
Вершки (від 30%) – 500 мл
Желатин – 15 г
Для яблучної начинки:
Яблука (великі, кислосолодкі) – 6 штук
Мед – 3 ст.л.
Лимонний сік – з половини лимона
Яблука (великі, кислосолодкі) – 6 штук
Мед – 3 ст.л.
Лимонний сік – з половини лимона
Для глазурі:
Шоколад – 100 г
Масло – 70 г
Молоко – 100 мл
М’яке масло збиваємо з цукровою пудрою, додаємо по одному варені жовтки. Сметану змішуємо з розпушувачем додаємо до масляної маси. Борошно просіюємо та додаємо до масляної суміші. Замішуємо м’яке тісто, загортаємо його в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.
Поки тісто «відпочиває» в холодильнику приготуємо яблучну начинку, яблука чистимо та тремо на грубій тертці. Яблука викладаємо в каструльку, та варимо на малому вогні до м’якості (сік весь треба випарувати), виключаємо вогонь додаємо мед та лимонний сік.
Тепер приготуємо крем. Вершки (50 мл) нагріваємо та розводимо в них желатин. Решту вершків збиваємо на середніх оборотах міксера до густоти, і продовжуючи збивати додаємо порціями згущене молоко. Змішуємо нашу вершкову масу з желатином. Крем готовий.
Виймаємо тісто з холодильника та ділимо на 2 частини. Акуратно розкачуємо тісто на папері для випічки. Разом з папером викладаємо тісто на форму (22 см) і відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 10 хвилин до золотистого кольору.
Збираємо пляцок: на корж (коржі дуже ніжні, тому працюємо з ними дуже акуратно) викладаємо теплу яблучну начинку. На начинку - половину крему. Далі знову корж, начинка крем.
Шоколад – 100 г
Масло – 70 г
Молоко – 100 мл
М’яке масло збиваємо з цукровою пудрою, додаємо по одному варені жовтки. Сметану змішуємо з розпушувачем додаємо до масляної маси. Борошно просіюємо та додаємо до масляної суміші. Замішуємо м’яке тісто, загортаємо його в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.
Поки тісто «відпочиває» в холодильнику приготуємо яблучну начинку, яблука чистимо та тремо на грубій тертці. Яблука викладаємо в каструльку, та варимо на малому вогні до м’якості (сік весь треба випарувати), виключаємо вогонь додаємо мед та лимонний сік.
Тепер приготуємо крем. Вершки (50 мл) нагріваємо та розводимо в них желатин. Решту вершків збиваємо на середніх оборотах міксера до густоти, і продовжуючи збивати додаємо порціями згущене молоко. Змішуємо нашу вершкову масу з желатином. Крем готовий.
Виймаємо тісто з холодильника та ділимо на 2 частини. Акуратно розкачуємо тісто на папері для випічки. Разом з папером викладаємо тісто на форму (22 см) і відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 10 хвилин до золотистого кольору.
Збираємо пляцок: на корж (коржі дуже ніжні, тому працюємо з ними дуже акуратно) викладаємо теплу яблучну начинку. На начинку - половину крему. Далі знову корж, начинка крем.
Ставимо пляцок в холодильник на кілька годин, щоб крем застиг.
Готуємо глазур. Масло розтопити додати молоко та подрібнений шоколад, на повільному вогні доводимо масу до однорідного стану. Даємо трохи охолонути та виливаємо на торт.
Комментариев нет:
Отправить комментарий