вторник, 31 октября 2023 г.

Торт Лимонний



Дуже простий, великий, нежирний, кисло-солодкий
2 бісквіта (білий та коричневий)

Крем:

1 кг сметан
1 ст. цукру
1 лимон
цедра 1 мандарина/апельсина

Помадка:

20 г масла
2 ст.л. цукру
3 ст.л. какао
5 ст. л. молока

Спекти 2 бісквіта.  Беру 4 яйця + 1 ст. (200 мл) цукру - збити на турбо-режимі міксеру 8 хвилин, ввести лопаткою 1 ст. муки в 3 прийоми. Для другого бісквіту замінити 2 ст. л. муки на 2 ст. л какао. Форма 24 см 30 хв. Розрізати бісквіти на 2 коржа.

Лимон нарізати кусочками, вибрати косточки, подрібнити блендером. Сметану з цукром проварити до розчинення цукру (вона не згорнеться, не хвилюйся). Додати цедру та подрібнений лимон, перемішати, підварити ще кілька хвилин. Крем буде дуже рідкий. Розділіть його на 3 рівні частини. Залити гарячим кремом всі коржі, крім верхнього. Змастити бока тим, що підтекло. 

Заварити помадку. Залити торт, обмазати бока. Поставити в холодильник на всю ніч - не поспішай, торт повинен просочитися і стати цільним. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Отправить на email