пятница, 27 декабря 2019 г.

Салат "Нісуаз"

Базовий рецепт.  4 порції
картопля (молода маленька) - 300 г
помідори - 300 г
стручкова квасоля - 150 г
листковий салат - 150 г
яйця - 2-3 шт.
оливки - 15-20 шт.
тунець консервований - 1 банка (150 г)
подрібнена зелень петрушки - 1 ст. л.
чорний мелений перець

Соус:
анчоуси - 8 шт.
каперси - 1 ст. л.
часник - 1-2 зубчика
гірчиця (у мене діжонська) - 1 ст. л.
винний оцет - 2 ст. л.
оливкова олія - 2-3 ст. л.

*Цей рецепт - основа для варіацій. Ось у мене сьогодні замість листя салату - пекинська капуста двох кольорів, замість молоденької картоплі - моцарела. Все одно смачно)

Соус: Ось тут бажано використати всі вказані інгредієнти. Якщо каперси засолені, їх слід попередньо промити від солі або замочити на кілька хвилин у воді. Подрібнити все в блендері (або збовтати гірчицю з олією та оцетом у баночці 2-3 хвилини; анчоуси, каперси та часник нарізати). 

Салат: Відварити очищену картоплю у злегка підсоленій воді (для кетодиеты -без картошки). Квасолю покласти у підсолену киплячу воду і поварити приблизно 5 хв., щоб вона трохи зм’якла. Готову картоплю з квасолею відкинути на друшляк, потім перекласти у тарілку, картоплю розрізати навпіл. Поки картопля і квасоля ще гарячі, полити їх оливковою олією та поперчити.

Яйця кімнатної температури покласти у киплячу воду і поварити 7,5-8 хв., щоб жовток залишився трохи недовареним.

Помідори порізати невеликими дольками.

Збираємо салат:
Дно кожної порційної тарілки трошки змастити заправкою. Зверху викласти порване листя салату.
На салат викласти картоплю з квасолею. яйця та помідори.
Потім додати консервований тунець (без олії) і оливки, які, за бажанням, можна розрізати навпіл.
В кінці приготування салат трошки полити заправкою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Отправить на email