среда, 18 сентября 2024 г.

Печиво КУКУРУДЗЯНЕ


Дуже смачне та розсипчасте
пісочне печиво
на кукурудзяному борошні
Борошно кукурудзяне - 230 г
Крохмаль кукурудзяний - 80 г
Борошно пшеничне - 60 г
Цукор - 130 г
Ванілін - 1 г
Сіль щіпка
Жовток яєчний - 2 шт.
Масло вершкове (м'яке) - 180 г
Розпушувач тіста -1,5 ч.л.
Цедра (обов'язково) – 1 лимон
Сік лимона – 1 ст. л.

М'яке вершкове масло, жовтки, сіль та цукор з'єднуємо та збиваємо міксером. Додаємо цедру лимона, ванілін, сік лимона. Усе розмішуємо. 

Два види борошна, крохмаль, розпушувач змішуємо в одній мисці. 

Поєднати першу та другу суміш.  Всипайте муку не відразу всю, а поступово. У вас має вийти тісто, яке не липне до рук і добре формується. 

Замішуємо тісто,  формуємо ковбаску, викладаємо в пакет, загортаємо і остаточно рівняємо бока ковбаски. Ставимо в холод на 1 годину.

Через 50 хвилин вмикайте духовку на 170 градусів. 

Деко застилаємо пергаментом чи ковриком. Нарізати*  печиво. Викладати на лист, залишаючи відстань між заготовками. 

Випікаємо печиво 20 хвилин. 

Готове гаряче печиво крихке. Трошки остудити і посипати цукровою пудрою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Отправить на email